pioen1   pioen3   pioen1

‘We beginnen precies daar waar jij bent...'

 

Over mij

Verbinding met wat er is, volgen zonder te haasten.  Dat is wat ik belangrijk vind. Zowel privé als in mijn werk. Vroeger wilde ik tuinman worden, Jolanda 400ik hou van de natuur. Ik koos voor de jeugdhulpverlening. 18 jaar heb ik in vele facetten gewerkt. Zowel individueel als in gezinnen, heb ik mensen mogen ontmoeten en begeleiden. Van eenvoudige tot complexe problematiek. 
Ik volg de beweging van het leven. Deze beweging zorgde voor de eerste verlieservaring.

Een verlieservaring in de breedste zin van het woord. Elke verlieservaring zorgt voor het doorlopen van rouwtaken, hoe klein of groot het ook is.
Het overlijden van mijn opa’s en oma’s, een klasgenoot en toenmalige schoonvader, maakte destijds diepe indruk op me. Het verhuizen naar Drenthe op 16-jarige leeftijd heeft veel los gemaakt en geblokkeerd. De scheiding van mijn ouders toen ik 25 jaar was, heeft voor veel verwarring en beweging gezorgd. Mijn eigen scheiding, coming-out, opnieuw een verhuizing, de geboorte van mijn kinderen, verlies van mijn baan en een burn-out, waren life-events die van alles triggerden in mij.

Ik ben altijd blijven studeren. Aansluitend op mijn Hbo-Sociaal Pedagogische Hulpverlening, volgde ik een post-hbo Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling. Deed ik enkele jaren aan Theatersport en volgde ik meerdere trainingen op het gebied van contactclown. Muziek zit in mijn genen, naast het slagwerk speel ik sinds enkele jaren harp.
Al deze kwaliteiten zorgden ervoor dat ik zo’n 5 jaar als ondernemer ‘Nieuwe Vrolijkheid’ heb gerund; een bedrijf in Belevingstheater voor kinderen. Echter, dit werd steeds groter en ik miste de verbinding. En juíst die verbinding vind ik belangrijk.  Dit heeft mij destijds doen besluiten om met Nieuwe Vrolijkheid, te stoppen.

Ik keerde terug naar de rust, en wilde stil staan bij waar mijn hart naar uit gaat. Meditatie en Mindfulness kwamen op mijn pad. 
Dit zorgde voor de nodige rust en antwoorden. Het grootste antwoord was de post-Hbo opleiding Rouw-en Verlies. Een vak waar mijn hart naar uit gaat, waar ik de verbinding voel en waar alles samen komt.
Door alles te doorvoelen, te zijn met wat er is, door vallen en opstaan, is het leven zelf uiteindelijk de grootste opleiding zelf.
Welkom in mijn praktijk ‘Verbinding bij Verlies’.

Ik ontmoet je graag.

Hartegroet, Jolanda

Roos

Bezoek me op