pioen1   pioen3   pioen1

‘We beginnen precies daar waar jij bent...'

 

Lotgenotencontact

Er is thee en chocola, maar bovenal de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomsten vinden plaats volgens een helpende structuur en aan de hand van thema’s. Op deze manier helpt het je ook écht om op een diepere laag met je rouw en met elkaar in contact te komen. Dit is helend voor je rouwproces.
Dit alles onder de bezielende, professionele en prettige begeleiding van Jolanda en Diana. 

Vrijwel ieder mens wordt, op een bepaald moment in zijn leven, geconfronteerd met het overlijden van een dierbare.
De dood waarop rouw en verdriet volgen, hoort bij het leven. Evenals de geboorte, als begin van nieuw leven waarop vreugde en blijdschap volgen. Daar kunnen we niet omheen. Dood en rouw zijn universele verschijnselen.

Hoewel de dood deel uitmaakt van het leven en er geen leven is zonder de dood, ontkennen mensen soms het bestaan ervan.
Wanneer je een serieus gesprek wilt hebben over de dood, of je wilt iets vertellen over je rouwproces, over hoe het écht met je gaat, dan merk je wel eens dat er een poging wordt gedaan om het onderwerp te vermijden.
Misschien merk je wel dat je vanuit jezelf, na verloop van tijd nog over je verdriet wilt praten en dat de omgeving ‘het er niet meer over heeft’, of dat je zelf niet durft; ‘de mensen zien me aankomen, we zijn jaren verder’, is iets wat ik geregeld hoor in de praktijk.
Onder jongeren is verdriet soms ‘niet bekend’ bij een ander.
Het is ondersteunend om met elkaar, ‘hetzelfde’ op je eigen unieke manier, te kunnen delen. Ruimte te geven aan je gevoel, je gedachten, je zorgen, je ideeën en alles wat er voorbij komt.
Mét thee en chocola. Voel je welkom!

  • Er is een lotgenotengroep voor jongeren die hun ouder, broer of zus zijn verloren. We komen 4x bij elkaar.  Er is 1 terugkombijeenkomst. 
  • Deze start op: een passende datum volgt. Wegens de corona-maatregelen is er nu geen Lotgenotencontact. 
  • Er is wel de mogelijkheid tot contact via Zoom. 
  • Stuur gerust een mail als je belangstelling hebt.

Vraag stellen? Afspraak maken?

Roos

Bezoek me op