pioen1   pioen3   pioen1

‘We beginnen precies daar waar jij bent...'

 

Individuele begeleiding bij verlies en rouw

Verlieservaringen zijn er in vele vormen. Elke verlieservaring kent rouw, al is het maar klein. Het verlies heeft een plek nodig, deze plek geef je het, door het doorlopen van de ‘rouwtaken’, soms in het klein, soms in het groot.

Verlies- en rouw is er in de breedste zin van het woord. Je kunt denken aan overlijden, ziekte, scheiding, verlies van werk, verhuizing. Dit zijn allemaal life-events die impact hebben. Life-events willen gezien en gehoord worden, dit is helend voor ze.

De individuele begeleiding, vindt plaats met jou alleen of met jullie samen. Zodat er alle ruimte is wat jou op dat moment bezig houdt, waar jij jouw vragen over hebt, waar jij tegenaan loopt. Er is ruimte voor alles wat er is, alle emoties, al het gevoel. Samen kijken we naar hoe je het verlies en emoties, kunt verweven in je leven. Ik geef je handvatten. Op een professionele betrokken manier. Jong en oud, alleen, samen of als gezin, je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Ik ontmoet je graag.

Voor scholen, bedrijven en organisaties

Scholen:

Aandacht voor je leerling, gezien en gehoord worden, dat is wat je als leerkracht je leerlingen gunt. Immers, een ontspannen leerling, neemt de theorie beter tot zich.

Hoe ga je als leerkracht om, met een kind in de rouw? Als ouders van een leerling gescheiden zijn of als er een naaste is overleden. Hoe verlopen rouwtaken bij kinderen en wat vraagt dit van jou als leerkracht? Zowel bij ‘aanvang van de rouw’, als gedurende het hele schooltraject.

Lees meer...

Lotgenotencontact

Lotgenotencontact. 
Er is thee en chocola, maar bovenal de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomsten vinden plaats volgens een helpende structuur en aan de hand van thema’s. Op deze manier helpt het je ook écht om op een diepere laag met je rouw en met elkaar in contact te komen. Dit is helend voor je rouwproces.
Dit alles onder de bezielende, professionele en prettige begeleiding van Jolanda. 

Lees meer...

Individuele begeleiding, voor kinderen bij scheiding

Niemand kiest zomaar voor een scheiding.

Het meemaken van een scheiding van ouders, heeft impact op de kinderen.

Het is een ingrijpende gebeurtenis met gevolgen op allerlei gebieden, denk aan loyaliteit, verhuizing, contact beide families, reden van scheiding, eventuele nieuwe partners, school, ed.

Daarnaast is er verschil in verwerking, tussen de verschillende familieleden. Een ieder heeft zijn eigen tempo in rouw en verwerking. 

Lees meer...

Vraag stellen? Afspraak maken?

Roos

Bezoek me op