pioen1   pioen3   pioen1

‘We beginnen precies daar waar jij bent...'

 

Gatekeeper 113 suïcide preventie

‘Denk je weleens: van mij hoeft het niet meer’.
Ik wil zo niet meer verder leven’.
Gelukkig stelde Jolanda de vraag van mijn leven.

Naast mijn werk als rouw-en verliestherapeut, heb ik de Gatekeepers-training gevolgd bij 113 suïcide preventie. 113 Zelfmoordpreventie is een Nederlandse stichting die zich richt op het voorkomen van zelfmoord.
Gatekeeper betekent letterlijk ‘Poortwachter’. Dit betekent dat je bij mij terecht kunt als je zodanig klem zit in je gedachten en gevoelens dat je het leven niet meer ziet zitten.
Je denkt aan suïcide, oftewel zelfmoord.

Lees meer...

Individuele begeleiding bij verlies en rouw

Verlieservaringen zijn er in vele vormen. Elke verlieservaring kent rouw, al is het maar klein. Het verlies heeft een plek nodig, deze plek geef je het, door het doorlopen van de ‘rouwtaken’, soms in het klein, soms in het groot.

Verlies- en rouw is er in de breedste zin van het woord. Je kunt denken aan overlijden, ziekte, scheiding, verlies van werk, verhuizing. Dit zijn allemaal life-events die impact hebben. Life-events willen gezien en gehoord worden, dit is helend voor ze.

Lees meer...

Lotgenotencontact

Er is thee en chocola, maar bovenal de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomsten vinden plaats volgens een helpende structuur en aan de hand van thema’s. Op deze manier helpt het je ook écht om op een diepere laag met je rouw en met elkaar in contact te komen. Dit is helend voor je rouwproces.
Dit alles onder de bezielende, professionele en prettige begeleiding van Jolanda en Diana. 

Vrijwel ieder mens wordt, op een bepaald moment in zijn leven, geconfronteerd met het overlijden van een dierbare.
De dood waarop rouw en verdriet volgen, hoort bij het leven. Evenals de geboorte, als begin van nieuw leven waarop vreugde en blijdschap volgen. Daar kunnen we niet omheen. Dood en rouw zijn universele verschijnselen.

Lees meer...

Voor scholen, bedrijven en organisaties

Scholen
Aandacht voor je leerling, gezien en gehoord worden, dat is wat je als leerkracht je leerlingen gunt. Immers, een ontspannen leerling, neemt de theorie beter tot zich.

Hoe ga je als leerkracht om, met een kind in de rouw? Hoe verlopen rouwtaken bij kinderen en wat vraagt dit van jou als leerkracht? Zowel bij ‘aanvang van de rouw’, als gedurende het hele schooltraject.

Klik op lees meer voor informatie voor bedrijven en de interactieve lezing die ik voor u kan verzorgen.

Lees meer...

Vraag stellen? Afspraak maken?

Roos

Bezoek me op